9 de marzo de 2013

LLUITANT CONTRA EL MALBARATAMENT ALIMENTARI

L’Ajuntament de Barcelona ha posat en marxa un web per prevenir el malbaratament alimentari i la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) ha publicat una guia adreçada al sector de la restauració com a grans consumidors de recursos alimentaris i generadors de residus.
El portal digital www.bcn.cat/elmenjarnoesllenca és una nova acció dins del Pla de Prevenció de Residus, que pretén conscienciar a la ciutadania sobre la necessitat de reduir els residus i fomentar el canvi d’hàbits.
Amb l’eslògan “Pensa, compra, cuina, menja. El menjar no es llença”, l’Ajuntament ha creat aquest web per tal de reduir el menjar que perdem o llencem durant tota la cadena alimentària. El principal propòsit del nou portal digital és posar a l’abast de tothom les eines de consulta necessàries per poder resoldre dubtes i qüestions relacionades amb el malbaratament.
Dins del web hi ha un apartat pensat específicament per als centres dels diferents nivells educatius, amb materials pedagògic per a l'alumnat i el professorat.
També s’estan realitzant tallers gratuïts de cuina d’aprofitament i accions teatralitzades als diferents mercats de la ciutat que alhora, ajudaran a generar i enriquir els continguts del web. Les properes sessions tenen lloc els següents dissabtes, de 9 a 13 h.
23 de febrer: Mercat del Ninot (Eixample)
2 de març: Mercat de Sant Gervasi (Sarrià-Sant Gervasi)
9 de març: Mercat de Lesseps (Gràcia)
16 de març: Mercat de Provençals (Sant Martí)
D'altra banda, la UAB ha publicat la guia "Aprofitem el menjar!" dedicada a la reducció del malbaratament alimentari en el sector de l’hostaleria, la restauració i el càtering. Es tracta d’una eina amb mesures concretes per fer més eficients els establiments de restauració mitjançant un millor aprofitament dels aliments.
En el document es recullen consells per a una correcta planificació de compres, l'emmagatzematge o l’elaboració i aprofitament dels aliments. 
Segons s'explica a la publicació, "aplicar aquestes mesures permetrien estalviar més de 4000€ anuals a un restaurant que llenci més de 3 tones de menjar". 
Consulteu la guia en línia.



 
Publicat el 20/02/2013

No hay comentarios: