9 de marzo de 2013

OPORTUNITATS DE MILLORA AMB EL NOU COMPROMÍS

L'elaboració del Compromís Ciutadà per la Sostenibilitat 2012-2022 ha representat un esforç col·lectiu important per definir els reptes que ha d'afrontar la ciutat de Barcelona en els propers 10 anys. Com a resultat, les organitzacions signants compteu amb un valuós marc de referència per concretar la vostra contribució a l'assoliment dels objectius que compartim.
Moltes empreses i entitats signants ja us heu dotat fa temps d'una política de sostenibilitat, i teniu mecanismes per sistematitzar les vostres accions i fer-les públiques. En alguns casos, heu utilitzat la metodologia per elaborar el pla d'acció proposada en el marc de l'Agenda 21 de Barcelona. En d'altres, apliqueu sistemes propis o bé estandaritzats de planificació, gestió i report (plans estratègics i memòries, balanç social, GRI, EMAS, sistemes de gestió integrada, etc.). En tots aquests supòsits, la Secretaria de l'Agenda 21 dóna les facilitats perquè, d'una manera ben senzilla, feu visibles les vostres accions,correlacionant-les amb els objectius i línies d'acció del Compromís 22. Naturalment, també us dóna suport per explorar totes les possibilitats que incorporeu accions addicionals a la llum dels temes més innovadors que apareixen al Compromís.
Per altra banda, hi ha organitzacions que encara no heu integrat en un pla les accions que voleu emprendre o que ja teniu en curs per millorar la vostra sostenibilitat. També pot succeir que, tot i tenir un pla, vulgueu aprofitar l'oportunitat de comptar amb el nou Compromís per revisar les vostres pràctiques i implicar més a fons els vostres treballadors, socis o col·laboradors. Si aquest és el cas, la Secretaria de l'Agenda 21 us ofereix assessorament personalitzat perquè us pugueu fer un pla "a mida", tant pel que fa al procés com als continguts, i suport a dinàmiques per recollir les aportacions dels integrants del vostre col·lectiu.
Es tracta que us feu vostre el Compromís 22 i que us sigui útil.
No dubteu en adreçar-vos a la Secretaria de l'Agenda 21 per concertar una reunió de treball o bé per demanar més informació: agenda21@bcn.cat, tel. 932 562 593.

 
Publicat el 20/02/2013

No hay comentarios: