9 de marzo de 2013

ls centres, motors de transformació del territori

Com us vam informar al Notícies anterior, l’A21E va participar en el Fòrum d’Educació Ambiental, organitzat per la Societat Catalana d’Educació Ambiental (SCEA), a Girona, el passat 23 i 24 de febrer. En el Fòrum es van presentar 35 experiències en les quals, una comunitat (sigui una entitat, administració, universitat o empresa) i centres educatius havien aconseguit transformar el seu entorn més proper a través d’una actuació conjunta.

L’A21E va presentar l’experiència recent de la creació de l’Aula Ambiental del Bosc de Turull per exemplificar el paper rellevant que tenen els centres educatius en la sostenibilitat de la ciutat. A partir de l’excel·lent ponència inaugural, a càrrec de Jordi García Jané, titulada: Educar i aprendre cooperativament per transformar l’entorn, el centenar de participants van dedicar tot el dissabte a identificar els elements claus que garanteixen que les accions d’educació ambiental siguin realment transformadores. Mestres, educadors ambientals i socials, tècnics d’administracions, etc. van analitzar, des de la pràctica, els principals elements que cal tenir en compte.

L’SCEA, a partir de la feina feta en aquesta trobada, publicarà un document de síntesi amb totes les experiències presentades i crearà un mapa resum per poder-les identificar i localitzar. Que les escoles estiguin presents en trobades, no només adreçades a elles, és un fet positiu que apropa la funció rellevant que tenen els centres educatius en altres espais de treball amb els que es comparteix la finalitat d’educar.


 06/03/2013

No hay comentarios: