24 de diciembre de 2012

A tenir en compte per després de festes

Us recomanem tres recursos a tenir en compte per treballar temes de consum responsable, biodiversitat i sostenibilitat en general. En primer lloc, us fem ressò del web del SETEM, una federació de deu ONG que treballen per un món més just i solidari. En ell hi trobareu informació sobre comerç just, finances ètiques, campanyes de sensibilització, formació, vídeos i articles. Un bon punt de partida per obrir debats, fer un joc de rols a l’aula i reflexionar sobre el que hi ha darrere dels productes que consumim.

En segon lloc, us recomanem una visita al web de l’Any Internacional dels Ratpenats 2011-12 del qual, ens consta, nombrosos centres han vinculat les seves actuacions sobre biodiversitat. En aquest web, a més de recollir els actes que s’han organitzat durant aquest temps, trobareu un compendi d’articles sobre la importància d’aquests quiròpters en els ecosistemes de tot el món, enllaços a organitzacions mundials i material promocional en diverses llengües. No us perdeu l’apartat sobre fets i mites, riscos i ciència. Sabíeu que l’ecolocalització serveix també per transmetre informació social? Que n’hi ha que fan servir les 4 potes i prefereixen caminar en comptes de volar? Què són de les poques espècies, juntament amb balenes, dofins, lloros i primats que balbucegen? Us atreviu a descobrir aquests éssers meravellosos.

Finalment, també us animem a visionar el documental Home (2009), una pel·lícula sobre la història de la terra i l’impacte que causen les activitats dels éssers humans en el medi i, de retruc, en les societats. Una bona cinta que mostra la bellesa que forma el nostre hàbitat planetari alhora que defuig el pessimisme d’acció.


 18/12/2012

No hay comentarios: