24 de diciembre de 2012

Comencem a elaborar el pla d’austeritat

El dia 12 de novembre ens vam reunir el Comitè de Sostenibilitat a la biblioteca des de 5è fins a 4t de la ESO dintre de les activitats per a la celebració de la Setmana de la Ciència.

Vam veure un reportatge que es va emetre al programa Trenta Minuts l’any 2008 però que encara és absolutament vigent. “Consumint el Planeta” tracta sobre la necessitat de canviar hàbits de consum, de desaccelerar-nos, de tornar a formes de vida més tranquil·les per preservar la sostenibilitat del Planeta en el que vivim a través de l’opinió d’especialistes i il·lustrat amb exemples de pràctiques i iniciatives comunitàries.

Recordem la iniciativa d’un poble del Regne Unit els habitants del qual van decidir, sense col·laboracions del govern, eradicar l’ús dels plàstics en bosses i embolcalls comercials. Els consumidors porten els seus cistells o bosses de tela i els botiguers, com ara el carnisser, utilitzen paper biodegradable per embolicar els seus productes. Més cost econòmic però un gran benefici mediambiental.
En resum, una crida a la presa de consciència i a la mobilització personal i col·lectiva que constitueix un excel·lent punt de partida per al disseny del nostre Pla d’Austeritat de centre. Us el presentarem el proper trimestre!!!

Míriam Rodergas. Comitè de Sostenibilitat. Escola Virolai


 18/12/2012

No hay comentarios: