13 de diciembre de 2012

Què és la custòdia urbana?

La custòdia urbana és un conjunt d’estratègies i tècniques de gestió d’àrees desaprofitades i/o degradades de la ciutat que, mitjançant acords voluntaris entre propietaris, entitats i administracions, es recuperen per a usos que beneficiïn la comunitat. Amb la crisi, molts espais amb potencialitats han quedat en perill i aquesta és una manera de revifar els seus valors ecològics, patrimonials i socials alhora que es promou la implicació de la ciutadania. En el següent vídeo podreu veure un resum interessant.

En aquesta línia, la Xarxa de la Custòdia del Territori, ha inaugurat una exposició al Museu de la Ciència de Barcelona titulada: Connecta’t amb la natura. L'exposició està formada per les millors fotografies recollides durant la campanya Connecta’t amb la natura, en el marc de la 1a Setmana Europea de la Custòdia del Territori que es va celebrar entre el 28 de setembre i el 7 d’octubre de 2012. La campanya va recollir més de 250 fotos i el jurat de l’exposició va seleccionar 30 imatges que són les que la formen. L’exposició serà visitable fins el 6 de gener de 2013 abans de continuar la seva gira itinerant per tot Europa.

Des dels centres educatius, són moltes les actuacions de descoberta de l’entorn que es porten a terme en el marc del programa Apropa’t als Parcs. A més a més, també us recordem que disposeu a la nostra secretaria, en suport paper, d’una guia específica per fer actuacions d’adopció d’espais urbans: Adoptem la ciutat.


 11/12/2012

No hay comentarios: