13 de diciembre de 2012

L’esperit de l’escola ha de ser fort com un tronc

Tots a l’EBM Xarlot formem part d’un equip on no hi ha persones imprescindibles, ni secundàries; tots tenim un lloc únic que solament podem ocupar nosaltres. Cadascun està interrelacionat amb el “tot” i formem un nucli de potència que farà que les nostres creences i il·lusions siguin la llavor que faci florir el nostre projecte. Tan important és l’experiència com les ganes d’experimentar, els nens són el nostre futur i la nostra responsabilitat. És hora de fer. És hora de traspassar el que creiem indispensable i és el moment de creure que un altre món és possible.

Amb aquesta filosofia de centre, el professorat fa temps que treballem la manera com eduquem i la necessitat d’aprofundir en el treball en equip i què estem transmetent als infants. Metàfora de tot això és la fusta, els objectes naturals amb més possibilitats per un infant.

Fusta, la matèria viva més antiga de la creació, igual que els humans, formada per infinites formes, colors, fragàncies i textures. També com nosaltres, envoltada d’una escorça exterior que ens blinda i protegeix. Coincidim que els arbres tenen cor, donen fruits, es multipliquen i creen comunitats amb caràcter propi, en mig de boscos d’altres espècies. La seva saba també corre per les fibres, fent-los créixer. Què fàcil és establir paral·lelismes entre la seva vida i la nostra...

Un tronc, dividit i seccionat, pot semblar una radiografia de les seves parts més íntimes i que, en ajuntar-se ordenadament, cada part al seu precís lloc, recrea la contundència i l’esperit d’un sol bloc; igual com l’esperit de la nostra escola, parteix d’un únic concepte: aconseguir que tots els trossets que la conformen, tinguin com a finalitat donar “ombra”, a unes petites matèries vives, que tot just comencen a arrelar-se en aquest món.


 04/12/2012

No hay comentarios: