24 de diciembre de 2012

L’Agenda 21 Escolar participa en el CONAMA

Entre el 26 i 30 de novembre de 2012 es va celebrar a Madrid l’11è Congrés Nacional de Medi Ambient (CONAMA). L’Agenda 21 Escolar hi va participar amb la presentació d’una ponència sobre el projecte E+S (Embolcalls+Sostenibles / Esmorzars+Saludables) en el marc del grup d’innovació i creativitat en educació ambiental. Margarida Feliu, responsable del Programa, a més d’explicar el funcionament del projecte, va posar en valor la importància de compartir dades i respostes per a necessitats comunes sorgides des dels centres educatius.

D’entre la munió de ponències que es van presentar, us hem seleccionat algunes frases interessants que conviden a la reflexió i que creiem útils per portar el debat a les aules o claustres.

Novo, Marioa (2012, novembre). “Desenvolupament de noves capacitats. Creativitat per donar resposta a nous problemes”. A: CONAMA 2012. Ponència. Madrid.
“El model que ens ha dut fins aquí, no pot treure’ns d’aquí”
“El mercat no és democràtic i s’està apoderant de la democràcia”
“L’educació ambiental ha d’ajudar a gestionar l’incertesa, per això és necessari més creativitat i imaginació”
“Hem de ser capaços d’imaginar allò que ningú ha imaginat”


Alonso, Carmelo (2012, novembre). “Foro Fuentes Claras per a la sostenibilitat de municipis petits”. A: CONAMA 2012. Ponència. Madrid.
“Els municipis petits són espais on el que és nou no acaba de néixer i el que és vell no acaba de morir”
“El coneixement es genera a nivell de comunitats i és molt més important que la informació. El coneixement es practica i el comparteix”


García, Rubén (2012, novembre). “Ús de les xarxes de la Red Transcantábrica de Custodia del Territorio”. A: CONAMA 2012. Ponència. Madrid.
“No parlem de problemes ambientals, parlem de reptes ambientals”

Us hi afegim els enllaços d’algunes de les experiències que es van presentar i que, així mateix, us poden ser d’interès.

Centre d’interpretació de les zones humides de Salburua. Agenda 21 Escolar Vitòria-Gasteiz. En destaquem el recorregut natural realitzat al vespre que finalitza amb una xerrada informal. Més informació aquí.

Projecte Saltamontes: millors persones per un millor planeta. El projecte pedagògic a l’aire lliure. Escola de bosc per a nens i nenes de 3 a 6 anys per aconseguir autonomia, confiança, habilitats socials i desenvolupament del llenguatge. Més informació aquí.


 18/12/2012

No hay comentarios: