21 de diciembre de 2012

BENVINGUDA AL “COMPROMÍS 22”

Més de tres-cents representants d’organitzacions de la ciutat van acudir el passat 11 de desembre al Saló de Cent de l’Ajuntament per donar la benvinguda al Compromís Ciutadà per la Sostenibilitat 2012-2022.
Després d'un procés de renovació del document marc que s'ha desenvolupat els darrers mesos, amb un procés de participació obert durant la tardor, el darrer dia 11 de desembre es va presentar el nou document que ens ha de servir de guia per als propers 10 anys.
La presentació va tenir lloc a l'Ajuntament de Barcelona, on més de tres-centes persones de diferents organitzacions de la ciutat es van reunir per formalitzar el seu compromís amb la sostenibilitat i la ciutat. Associacions, empreses, centres educatius, gremis, col·legis professionals, universitats i grups municipals, tothom va ser-hi. Aquell dia es van adherir amb la signatura de les actes del Compromís 161 organitzacions i 26 centres educatius. A dia d'avui, aquest nombre ja ha anat creixent i en les properes setmanes s'incrementarà considerablement.
En l'acte, van tenir veu els signants de l'anterior Compromís, tant en la projecció d'un audiovisual amb declaracions de 32 representants d'organitzacions, com en el parlament de Didac Ferrer, membre de la comunitat universitària i d'una cooperativa.
A continuació, la periodista Mònica Terribas va fer la lectura del preàmbul del document i va anunciar els 10 objectius que conformen el Compromís.
El moment culminant de l'acte el van protagonitzar els representants de diferents organitzacions de tots els sectors de la xarxa de l'Agenda 21, en un acte de signatura simultani. L'Ajuntament ha estat un signant més, representat pel Sr. Antoni Vives, Tinent d'alcalde d'Hàbitat Urbà, i el Sr. Joan Puigdollers, regidor de Medi Ambient i Serveis Urbans.
Amb el lliurament de totes les actes de Compromís signades per la resta d'organitzacions, i amenitzat amb música i un brindis, es va cloure l'acte.

No hay comentarios: