7 de diciembre de 2012

CANVIANT EMISSIONS PER PROJECTES DE COOPERACIÓ

Des del passat mes d’octubre, l’Ajuntament de Barcelona mesura i compensa les emissions de gasos amb efecte d’hivernacle associades a esdeveniments, com ara els consells plenaris de la ciutat o la Convenció de Signants de l’Agenda 21, que es va celebrar el 18 d’octubre de 2012.
Un cop comptabilitzades les emissions, aquestes es compensen beneficiant un projecte de cooperació, que en aquests moments es tracta del “Cenol and Telha Forte Ceramics witching fuel project". Es tracta d'un projecte que utilitza biomassa de residus forestals enlloc de la massa forestal nativa com a combustible per a la indústria ceràmica local a l'estat de Pará, al Brasil. Si voleu saber més sobre aquesta iniciativa, consulteu aquest enllaç.
Per comptabilitzar les emissions associades a un esdeveniment, l’Ajuntament de Barcelona utilitza el programa Event0 de l’empresa signant de l’Agenda 21 LaVola. Els aspectes que el programa té en consideració són el tipus de sala, la seva superfície, l'enllumenat, el sistema de climatització, la durada de l'acte, el material lliurat, els càterings, el nombre d'assistents i el seu tipus de mobilitat.
Per a més informació podeu consultar la nota de premsa de l'Ajuntament de Barcelona. 


Publicat el 26/11/2012

No hay comentarios: