7 de diciembre de 2012

UN REBOST BEN ESPECIAL

El Rebost Vital és un projecte en el que col·laboren, entre altres, la Fundació Terra, l’Associació de Mestres Rosa Sensat i Tarpuna-Hort Urbà. L'objectiu  prinicipal que persegueix el Rebost Vital és esdevenir un espai demostratiu per a la producció de plantes comestibles i saludables, tot emprant els espais urbans disponibles (com ara terrats) i les tècniques de l'agricultura ecològica.

El Rebost Vital s'ubica en una coberta urbana sobre la qual s'hi han instal·lat dues cúpules geodèsiques (úniques a Barcelona) que a modus de carpes o aixoplugs temporals acullen un espai de producció agrícola en forma d'hivernacle i una altra amb la funció d'aula. En concret es tracta del terrat de la seu l'Associació de Mestres Rosa Sensat (Avinguda Drassanes, 3 Barcelona). L'empresa Domos Barcelona ha fabricat les cúpules geodèsiques emprades en aquest projecte. I l'empresa IKEA Badalona ha aportat el mobiliari que dona funcionalitat al dom de l'aula, és a dir, bancs, taules, cadires, il·luminació solar i també els mobles d'exterior. Alhora també ha aportat les eines de jardineria per a les activitats escolars que s'hi desenvolupi.

Per al cultiu de les plantes saludables s'empren taules de cultiu del fabricant Horturbà (Tarpuna). El terrat de El Rebost Vital ha de servir per mostrar una de les possibilitats tecnològiques que a petita escala es poden aplicar en terrats urbans per obtenir aliments complementaris que millorin la nostra dieta.

Promoure en l'àmbit urbà el coneixement del cultiu de plantes comestibles que contribueixen a la salut de les persones constitueix una forma de millorar la seguretat alimentària. Així mateix, l'aprofitament de terrats per al cultiu de plantes comestibles obre una possibilitat per a fomentar la cohesió veïnal.

Aquest espai no es pot visitar fora dels horaris de les activitats programades.


No hay comentarios: