24 de diciembre de 2012

Penses quan consumeixes?

Si en el Notícies nº-6 us mostràvem un compendi de documents en xarxa, webs i vídeos sobre el consum responsable, la prevenció de residus i el cicle de vida dels productes, aquí us adjuntem més informació a tenir en comptes aquestes festes. Preneu nota!

Regals generatius. Si esteu pensant fer regals creatius més enllà del convencionalisme fàcil que ens inculquen els mitjans, consulteu aquest web i trobareu un munt d’idees i enllaços per fer il·lusionar, sorprendre, generar somriures i compartir.

Joc de la Compra Sostenible. Una aplicació que simula un supermercat virtual on adquirim productes d’alimentació, drogueria i perfumeria. Cada opció compta i, al final, es mostra el gràfic sobre l’impacte de les nostres decisions en forma d’emissions de diòxid de carboni i despesa d’aigua. Podeu aprofitar-lo per reflexionar sobre els consells de millora que apareixen al final: realment són els millors? tenen en compte la prevenció de residus o només el reciclatge? se us acudeixen més idees? Segur que ho podem fer millor del que surt, oi?

Exposició de consum responsable. La Coordinadora d’ONG Solidàries posa a l’abast de tothom qui vulgui una exposició gratuïta, en servei de préstec amb fiança, sobre consum amb una guia d’activitats per a docents. Podeu consultar el document de l’exposició i veure-la en aquest vídeo. Per sol·licitar-la llegiu les condicions d’ús i truqueu al 972 219 916.

I si rebem un regal de material informàtic nou? Què n’hem de fer del vell? Si me’n vull desfer, què faig? En el següent llistat teniu un munt d’opcions per donar alternatives als aparells que ja no voleu:

  • Xarxa de Suport a la Reutilització de les TIC. Com EBAY d’ordinadors però sense cap transacció econòmica.
  • Fundació SISOSCAT. Empleneu la fitxa per fer donacions de material informàtic.
  • Labdoo. Especialitzats en portàtils. Quina és la distància entre un portàtil i un nen?
  • Noves Tecnologies per a l’Àfrica. Recullen material per projectes en aquell continent.
  • Andròmines Associació Social. Per la inserció sociolaboral a través de projectes de recuperació de PC i educació ambiental.


 18/12/2012

No hay comentarios: