13 de diciembre de 2012

Maleta pedagògica virtual de la pesca

El Museu de la Pesca (Palamós) és un equipament que, des de fa 10 anys, contribueix al desenvolupament cultural, econòmic i social de la comunitat alhora que promou el coneixement del patrimoni marítim i pesquer. A més de l’exposició permanent i d’activitats periòdiques, el museu també acull un centre de documentació, la càtedra d’estudis marítims, la Fundació Promediterrània i l’Espai del Peix.

Des de fa pocs mesos, el ventall de recursos que ofereix el museu s’ha vist ampliat per la incorporació de la Maleta pedagògica virtual de la pesca. Es tracta d’un recurs digital gratuït, disponible per internet, que tracta la importància de la pesca des de tots els àmbits curriculars. Mitjançant unes fitxes descarregables, activitats centrades en l’alumnat, el treball cooperatiu i el desenvolupament d’habilitats socials, es reflexiona sobre el món de la pesca sostenible i la seva importància a nivell cultural, social i ambiental.

Us atreviu a fer matemàtiques en una subhasta? Sabeu com era la vida dels pescadors? Voleu conèixer els mots dels pescadors a través d’en Josep Pla? I a tecnologia, ens atrevim a muntar una empresa de conserves d’anxoves? Quines són les espècies perilloses que amenacen els ecosistemes marins? Sabeu quines substàncies hi ha a l’aigua? Per què s’esgoten ràpidament les reserves naturals de peixos?

Tampoc us perdeu els recursos digitals complementaris. Hi trobareu informació sobre la fauna marina, el sector pesquer del país, vídeos i moltes coses més.

Us animem a visitar el museu i, adaptant-los com vulgueu, aprofitar tots aquests recursos!


 04/12/2012

No hay comentarios: