7 de diciembre de 2012

UN PAS MÉS” EN LA INCLUSIÓ SOCIAL

La Fundació Formació i Treball ha creat el projecte Un Pas Més, que ofereix un servei de formació i assessorament en emprenedoria a persones en risc d’exclusió social que vulguin crear la seva pròpia empresa.
Amb aquest programa, la Fundació Formació i Treball vol donar una resposta complementària a l’actual situació de crisi i afavorir l’autoocupació com una de les sortides per lluitar contra la pobresa i l’exclusió social.

El projecte s’inicià el mes d’agost de 2012 i fins a l'actualitat hi han participat 40 persones. Les persones integrants del programa reben formació en grup sobre eines bàsiques de gestió empresarial, assessorament individualitzat i seguiment d’un mentor especialitzat que contribueixi a fer viable la seva iniciativa empresarial.

Tanmateix es volen establir acords amb entitats financeres per tal d’afavorir l’accés al finançament necessari per a l’inici de l’activitat. En una segona etapa (a partir de 2013) també s'oferiran un conjunt de serveis de suport a la gestió microempresarial: gestió tributs, altes seguretat social, comptabilitat, mediació comercial, etc per tal d'afavorir el creixement i consolidació dels projectes empresarials.

Per a la realització d’aquest programa, Formació i Treball compta amb la col·laboració d’un grup de voluntaris experts en gestió empresarial, que realitzaran tasques de formació i mentoria als emprenedors participants.

Inicialment, un dels camps on s’ha identificat un elevat potencial per a impulsar iniciatives emprenedores és en el mercat de serveis d’atenció domiciliària, especialment en tots aquells serveis relacionats amb el servei i atenció a les persones grans o dependents. Per aquesta raó, Formació i Treball prioritzarà accions i acords amb entitats i empreses d’aquest sector.

Resultats obtinguts des de setembre 2012 fins a l’actualitat
- 26 persones ateses en itinerari de formació ocupacional
- 6 persones contractades i inserides al mercat de treball
- 3 persones ateses en itinerari d’autoocupació
- 4 entitats assessorades per a la consolidació de projectes emprenedors

Més informació 


No hay comentarios: