7 de diciembre de 2012

NEIX L’ECOSOL, LA MONEDA DEL MERCAT SOCIAL

Un cop finalitzada amb èxit de participació la 2a Fira de l'Economia Solidària, la Xarxa d’Economia Solidària (XES) posa en marxa el seu projecte de Mercat Social Català (MeSC).
Un mercat social és una xarxa estable d’intercanvi de productes i serveis entre persones i entitats productores cooperatives, consumidores responsables i estalviadores-inversores ètiques que, amb aquests intercanvis, aconsegueixen cobrir una part significativa de les seves necessitats.
El Mercat Social Català està obert a totes les entitats de l’economia social i solidària de Catalunya, i pretén millorar la viabilitat de cada una de les iniciatives d’economia social i solidària, així com gestar l’embrió d’un sistema econòmic alternatiu o postcapitalista.

La moneda pròpia del Mercat Social Català és l'ecosol, que ja es va fer servir durant la Fira de l'Economia Solidària. Es poden bescanviant euros per ecosols obtenint un bonus o bonificació del 10% (per 10 euros, s’obtenen 11 ecosols). Aquesta moneda serveix per fer compres amb descompte, pagant totalment o parcialment en ecosols a les entitats adherides al Mercat Social.
El mercat social també adopta una forma digital, en qualitat de mercat on line permanent que connecta ofertes i demandes entre actors de l’economia social i solidària a través del web www.mercatsocial.cat. Els pagaments en ecosols es podran fer amb bitllets, online o a través d'un smartphone.

Més informació al correu info@mercarsocial.cat.


No hay comentarios: