27 de abril de 2014

Amb el bon temps, més amanides

Les escoles M. P. Italiana Maria Montessori, Palma de Mallorca i el Col·legi Sagrado Corazón degusten unes verdures collides dels seus horts i cuinades entre tots.

L'insalata era nell'orto
Els nens i nenes de l’Escola Materna Privata Italiana Maria Montessori han fet la primera collita de l’hort i han menjat unes tapetes d'enciam. Aquí teniu algunes fotos i la publicació original en italià del blog del centre. La frase «l'insalata era nell'orto» (l'enciam era a l'hort) surt d’una antiga cançó italiana i l'hem adoptat en molts llibres sobre l’hort.
  
El nostre hort
Al Col·legi Sagrado Corazón – Hermanos Corazonistas de Barcelona l'alumnat d’Infantil i primer cicle de primària hem iniciat el projecte «El nostre hort», al llarg del curs 2013-14. Ens proposem que el projecte sigui un recurs més per tal que l'alumnat aprengui d’una manera experimental alguns continguts curriculars d’aquesta etapa educativa. Amb aquest projecte ens aproparem al món rural i ens aportarà experiències gratificants i enriquidores com són sembrar, regar, observar, recollir, etc.
  
El tastet de l’hort
A l’Escola Palma de Mallorca el projecte de l’hort implica educació infantil i cicle mitjà de primària. Van collir els enciams i les escaroles els nens de 4t i de P5 i vam fer moltes amanides per a tota l'escola que vam poder degustar a l'hora del pati. Per altra banda, els nens de 3r van collir els espinacs i els nens de P3 els van cuinar fent unes truites que van repartir entre 3r, 4t, P4 i P5, i tots vam poder fer un tastet.
 

20140422 07W.Amanides

No hay comentarios: