13 de abril de 2014

NOVETATS DEL SERVEI DE DOCUMENTACIÓ D’EDUCACIÓ AMBIENTAL

Smart city, canvi climàtic, autosuficiència energètica i observació d’ocells silvestres són alguns dels temes que s’han incorporat al catàleg de l’SDEA durant el mes de març.






Cambio Climático: Bases Físicas. Guía resumida del quinto informe de evaluación del IPCC
. Madrid: Ministerio de Agricultura, Pesca y Alimentación, Dirección General de Desarrollo Rural, 2013.

Guia dirigida a un públic no especialista que recull els principals resultats del primer volum del 5è informe d’avaluació de l’IPCC (Grup Intergovernamental d’Experts sobre el Canvi Climàtic). Elaborada per l’Oficina Espanyola de Canvi Climàtic (OEC), la Fundación Biodiversidad, l’Agència Estatal de Meteorologia i el Centre Nacional d’Educació Ambiental.

Cultiva tu propia energía: 10 alternativas renovables para la independencia energètica. Madrid: Amigos de la Tierra, 2013.

Publicació divulgativa que dóna a conèixer com funciona el sistema energètic actual a Espanya i les alternatives reals per avançar cap a la independència energètica de manera col·lectiva o individual.

Els ocells silvestres del Zoo de Barcelona: guia d'observació. Barcelona: Fundació Barcelona Zoo: Lynx, 2012.

Publicació que recull la fenologia particular de totes les espècies d’ocells silvestres que han estat observades al Zoo de Barcelona. Inclou també informació biològica, consells per cercar-les i la seva probabilitat d’observació durant una visita al parc seguint l’itinerari que es proposa. Ajuda a la identificació de les espècies el recull de fitxes que es presenten.


Smart city: hacia la gestión inteligente
. Barcelona: Marcombo, 2013.
 
Llibre que presenta una visió àmplia i completa del concepte d’Smart City o ciutat intel·ligent. Els autors han pres com a punt de partida un model de ciutat intel·ligent basat en sis característiques: economia, gestió de govern, ciutadania, entorn, qualitat de vida i mobilitat.

 Info134 04 intern canviclimatic                                   Info134 04 intern ocells                                Info134 04 intern smart

Podeu consultar totes les novetats de l’SDEA al Catàleg de les Biblioteques de l'Ajuntament de Barcelona (CBAB).

No hay comentarios: