7 de abril de 2014

Menys CO2 a Sant Feliu

L’Agenda 21 Escolar de Sant Feliu de Llobregat ha elaborat un recull de recursos des d’educació infantil fins a secundària per tractar la temàtica de l’energia.

Menys CO2 a Sant Feliu és un projecte que neix del treball en xarxa dels 13 centres educatius que formen part de l’Agenda 21 Escolar de Sant Feliu de Llobregat, una xarxa que, a la vegada, pertany a la Xarxa d’Escoles per la Sostenibilitat de Catalunya (XESC), amb la coordinació de l’Oficina de Serveis Ambientals de l’Ajuntament.

L’objectiu d’aquest projecte és elaborar un recull de recursos que serveixin al professorat d’escoles i instituts abordar la temàtica energètica. Aquesta és la segona vegada que els centres que formen part de la xarxa elaboren conjuntament materials didàctics; la primera vegada va ser amb els materials (Menys residus a Sant Feliu).

Seguint la mateixa metodologia utilitzada anteriorment, s’ha realitzat una recerca i una selecció dins el currículum des d’educació infantil fins al final de l’ESO, els continguts i les competències relacionades amb la problemàtica energètica.

El resultat són uns documents de treball que podreu trobar a l’inici de cada secció, sota el nom de Buidat curricular. Els buidats curriculars han servit de marc conceptual per tal que els recursos triats per a cada etapa educativa siguin adequats a l’edat de l’alumnat, i el professorat els pugui integrar en el seu dia a dia sense que això suposi una sobrecàrrega de feina. En el recull també s’hi poden trobar alguns recursos creats pel professorat: el conte La fada espavilada o el Memory de l’Energia, recursos que s’adrecen a educació infantil i cicle inicial. També s’hi recullen alguns documents de creació pròpia que alguns dels mestres havien elaborat per treballar a classe.

Si vosaltres disposeu de documents semblants, us animem a que ens ho feu saber per compartir-los amb els centres de l'A21E de Sant Feliu de Llobregat!

20140403 13WCo2

No hay comentarios: