7 de abril de 2014

El cicle de la roba, problemàtiques i alternatives

Us presentem 4 activitats per anar més enllà en el cicle dels materials, la roba que portem, els residus que generem o l’aigua que bevem.

El sistema de confecció tèxtil existent actualment afecta negativament a moltes persones al món, especialment dels països empobrits, les quals  treballen moltes hores en condicions indignes i sense cap dret laboral.

L’activitat El cicle de la roba pretén fer-nos reflexionar sobre la roba que portem, on la comprem, d'on prové i cap a on va un cop utilitzada. En aquest món consumista on tothom té un concepte de moda personal, sovint preferim sentir-nos còmodes i seguir els cànons establerts de la bellesa que preguntar-nos sobre com s'ha fabricat la samarreta o el texà que vestim.

Amb aquesta activitat es reflexionareu sobre totes aquestes qüestions, coneixereu el cicle de la roba, rumiareu sobre les alternatives al nostre a bast com a consumidors i com podeu allargar la vida útil de les peces de roba que comprem.

A més a més d'aquesta activitat, us recomanem:

•    El cicle de vida dels materials, adreçada a 3r i 4t d’ESO.
•    Els models de gestió de residus municipals a Catalunya, adreçada al cicle superior de primària i cicle inicial d’ESO.
•    L’aigua que bevem, adreçat a cicle superior de primària.

Finalment, també us recomanem aquest recull per tractar la indústria i els drets laborals en el món de la moda, el consum crític, la campanya Roba Neta o la guia Som allò que vestim, de l'Ajuntament de Barcelona.

20140403 14W.Roba

No hay comentarios: