7 de abril de 2014

Nova proposta educativa sobre soroll el 30 d’abril

Pel Dia Internacional de la Qualitat Acústica es presenta Sssplau, un projecte per ajudar a les escoles a analitzar el nivell de contaminació acústica i actuar.

Sssplau, una escola + saludable i sostenible és una nova proposta educativa del Departament de Control i Disminució de la Contaminació Acústica de l’Ajuntament de Barcelona en la que poden participar totes aquells centres educatius que portin o vulguin portar a terme processos d’aprenentatge al voltant de la temàtica del so i el soroll.

Els seus objectius es concreten en facilitar el coneixement i la comprensió de diversos conceptes relacionats amb el soroll i la salut en la vida quotidiana del centre, analitzant diferents graus de soroll generats en diferents espais de l’escola per tal de promoure la responsabilitat i la participació de l’alumnat en la prevenció i reducció de la contaminació acústica.

Els centres que estigueu interessats en rebre més informació sobre aquesta proposta podeu assistir a l’acte de presentació que es realitzarà el proper 30 d’abril. Per assistir a la presentació del dia 30 d’abril, que es realitzarà a un centre educatiu de Les Corts i per formalitzar posteriorment la sol·licitud de participar-hi, cal posar-se en contacte amb l'A21E (93 256 25 99).

Sssplau és un projecte que relaciona gestió i educació en tres fases: diagnosi, acció i avaluació. Els destinatari és l’alumnat, des de del cicle mitjà de primària fins ESO. Tot i que cada centre tindrà la possibilitat de concretar la tasca a realitzar amb l’equip tècnic coordinador, el projecte disposarà d’eines d’intercanvi d’experiències entre tots els participants.

Els resultats de la tasca realitzada, que es portarà a terme el primer i el segon trimestre del curs 2014-15, es presentarà el Dia Internacional de la Qualitat Acústica del proper any (abril 2015). Les escoles que hi vulgueu participar haureu de sol·licitar-ho a la secretaria de l’agenda 21 escolar el proper mes de juny i així disposareu, el curs vinent, de l’assessorament tècnic, formació, display i material didàctic. El nombre d’escoles que hi podran participar serà limitat i, en el cas de superar el nombre previst, seran seleccionades entre totes les sol·licituds rebudes.

No hay comentarios: