8 de abril de 2014

FEU EL VOSTRE BALANÇ SOCIAL

El proper 24 d’abril tindrà lloc una sessió pràctica sobre com i per què fer el Balanç Social de la vostra empresa o entitat. La Xarxa d’Economia Solidària us ajudarà a fer servir l’eina. Us hi esperem.

Durant la sessió, podreu conèixer perquè ha estat útil aquesta eina a algunes organitzacions que ja han elaborat el seu balanç i amb quines limitacions s’hi han trobat. L'objectiu de l'activitat serà apropar-vos a aquest recurs que permet mesurar l'impacte social i ambiental de la vostra organització al llarg d'un exercici. El termini per presentar el balanç de l'exercici 2013 finalitza l'1 de juny.

A través de l'avaluació de 33 indicadors, es mesuren aspectes de la pròpia entitat com ara la democràcia, la igualtat, el compromís amb el medi ambient, el compromís social, la qualitat laboral i la qualitat professional. Es tracta d'una eina voluntària, especialment útil per a les petites i mitjanes empreses, ja que permet mostrar a la societat les actuacions socialment responsables de manera complementària al balanç econòmic anual.

El Balanç Social, com a exercici de transparència, us servirà per:

• Conèixer millor la vostra organització
• Detectar àrees de millora i disposar d’indicadors per avaluar-les
• Demostrar als clients, als proveïdors i a l’entorn la vostra responsabilitat social
• Utilitzar un segell en les vostres comunicacions que acrediti que feu el Balanç Social
• Millorar la confiança dels grups d'interès de la vostra organització

A les organitzacions signants del Compromís també us servirà com a base per presentar el vostre pla d’acció.




 



No hay comentarios: