7 de abril de 2014

Per treballar i crear debat sobre alimentació

Una proposta d'articles, audiovisuals, llibres i recursos variats per aproximar-nos amb l'alumnat a la problemàtica de l'alimentació i valorar la importància d'hàbits més saludables.



Sabíeu que tota la diversitat de productes agrícoles vegetals que es venen actualment només representen un 10% de la gran varietat de productes existents tradicionalment? El sistema alimentari actual ha fet desaparèixer en els darrers 50 anys la majoria de productes que es conreaven des de feia més de 7.000 anys. Creem debat a l'aula a partir de la lectura d'un article sobre la importància dels banc de llavors!
  
I què podem dir de l'impacte ecològic del transports dels aliments fins al nostre plat? Us convidem a fer servir la calculadora d'emissions dels aliments de Alimentos kilométricos com una manera d'aproximar-nos a la problemàtica. També podem complementar-ho amb aquest vídeo crític i artístic sobre l'origen geogràfic del menjar que ens arriba.

Per la seva banda, us recordem que l'SDEA disposa d'un seguit de recursos en servei de préstec que també us poden ajudar a dissenyar les vostres activitats.

I per introduir tots aquests valors en el menjador del centre, us recomanem especialment la guia A taula! Manual sobre la introducció d'aliments ecològics i de proximitat a les escoles. Amb ella aprendrem com avançar cap a un menjador amb aliments ecològics, com vincular-ho amb el projecte educatiu i com incidir a les llars familiars. Inclou experiències d'empreses i centres educatius de Catalunya.

Finalment, també podeu anar de visita a un comerç ecològic i de productes de proximitat que tingueu a prop del centre. Així ho van fer els nens i nenes de l'Escola Rambleta del Clot de l'A21E i així ens ho expliquen al programa del dia 22/03/2014 de Catacrac de BTV (minuts 24 a 27 i mig).

20140403 12W.Alimentacio




No hay comentarios: