8 de abril de 2014

IMPLIQUEU-VOS EN ELS PROJECTES DELS SIGNANTS

Park(ing) Day, Dinar de Sobrats, Tàndem, Ficma, Global Eco Forum, CompensaNatura i la Setmana del Voluntariat Ambiental són projectes en què podeu participar de forma activa. Continueu fent Xarxing!




Durant la trobada Fem Xarxing es van presentar diversos projectes d’organitzacions signants que cerquen col·laboracions. Us fem un resum dels que es van presentar i us encoratgem a que doneu a conèixer les vostres necessitats a la resta de la xarxa.


Park(ing) Day i Dinar de SobratsInfo133 05 destacat parking
  
L'associació Espai Ambiental cerca entitats, persones, etc. que vulguin participar al Park(ing) Day. Aquesta activitat és molt popular des de fa uns anys a diversos països europeus i nord americans, entre d’altres. Consisteix a transformar diverses places d’aparcament de pagament d’un carrer (zona blava, per exemple) en petits parcs enjardinats, horts, zones d’esbarjo, zones de reparació de bicicletes, demostracions de bicicletes elèctriques, etc. per reivindicar unes ciutats més sostenibles i saludables.


Dins la campanya De menjar, no en llencem ni mica!Info133 05 destacat sobrats2l’Espai Ambiental organitza  el Dinar de Sobrats, un àpat d’aprofitament gratuït i obert a tothom, solidari i fet col·laborativament per totes aquelles persones que vulguin participar, en base a aliments no comercialitzats (principalment per motius estètics). L’aportació és un aliment durable que anirà destinat a entitats socials del barri.

Es fa una crida a la col·laboració de persones i entitats per:

  • Difusió dels esdeveniments i el missatge de la campanya (a nivell ambiental i socioeconòmic)
  • Participació en els Dinars (cuina, contacte amb comerços, etc).




Tàndem
El projecte Tandem del ClubEMAS és un espai de trobada entre el món empresarial i les entitats del tercer sector ambiental, que té com a objectiu afavorir el coneixement i la col·laboració entre totes dues parts. Els seus principals objectius són:

  • Col·laborar en el desplegament de les polítiques ambientals i/o d’RSC de les empreses.
  • Incrementar la capacitat d’actuació de les entitats ambientals en el territori català, i la incidència dels seus projectes.

Se cerquen entitats i empreses interessades a participar-hi.
   
                   
       



Info133 05 ficmaFicma

El Festival Internacional de Cinema del Medi Ambient (FICMA) enguany assolirà la seva 21a edició i tindrà lloc al mes de novembre de 2014. Els organitzadors del FICMA volen que aquest esdeveniment vagi més enllà de la projecció de documentals sobre temàtiques ambientals i per això ens els darrers anys estan col·laborant amb diversos actors per engegar el Petit Ficma (adreçat al públic escolar i familiar), l’EFF (Environmental Film Festival Network) o la Trobada Polo Cultural Ambiental, un espai de reflexió i treball per sumar sinergies des de la cultura per generar el canvi ambiental. Si esteu interessats a col·laborar en alguna dels àmbits, poseu-vos-hi en contacte.




Info133 05 globalecoGlobal Eco Forum

Des d’eco-union s’està preparant el Global Eco Forum 2014, una trobada anual euromediterrània de sostenibilitat que ha tingut lloc a Barcelona els passats sis anys. Si voleu suggerir temàtiques, ponències o bé participar com a a col·laboradors de l’acte, envieu un correu electrònic a info@eco-union.org.

Consulteu les anteriors edicions del Global Eco Forum.




CompensaNatura

L’ong Acciónatura us ofereix compensar l’ocupació de sòl de les vostres organitzacions amb el programa “CompensaNatura”.  
Amb aquesta eina podeu ajudar a preservar algun dels darrers boscos madurs que existeixen a Catalunya i a l’Estat espanyol de forma equivalent a l’àrea de sòl (en metres quadrats) de la vostra empresa, entitat o habitatge. Informeu-vos-en!    
                                                                



Setmana del Voluntariat Ambiental

La Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya (XVAC) necessita participants per a la segona edició de la Setmana del Voluntariat ambiental, que tindrà lloc del 31 de maig al 8 de juny.
La primera edició va acollir 36 entitats ambientals que van realitzar 55 activitats de voluntariat ambiental arreu del territori català, mobilitzant a més d’un miler de voluntaris.
Si organitzeu activitats de voluntariat en l’àmbit del medi ambient i la sostenibilitat, contacteu amb la XVAC a info@xvac.cat

Info133 05 xvac


No hay comentarios: