7 de abril de 2014

Explicar el que està passant és important

L’EBM Cobi i l’Institut-Escola Oriol Martorell ens mostren dues maneres ben diferents de fer visible allò que s'esdevé en el dia a dia a l'escola i que ens permet compartir el nostre compromís.

Aquestes dues iniciatives tenen en comú la voluntat de transmetre a la resta de la comunitat educativa el compromís dels centres de l'A21E amb la sostenibilitat i l'aprofitament de les anècdotes que s'esdevenen contínuament com oportunitats per relacionar-nos, aprendre i millorar els espais educatius.
  
El tronc del Virolai-aii-aiii
Fa unes setmanes, a l'Escola Virolai va caure una branca d'un pi gegantí. Davant el risc que suposava la resta de l'arbre, van haver de talar-lo sencer. En comptes de gestionar la fusta com un residu, l'A21E va posar-se en contacte l'EBM Cobi. Aquest centre, juntament amb molts d'altres d'educació infantil, havien mostrat interès per adquirir fustes com a mobiliari de joc per als infants. La textura i la forma de la fusta és insubstituïble per cap matèria artificial i, en l'aprenentatge dels infants més menuts, és sabut el seu valor i bellesa. Per il·lustrar-ho i donar-ho a conèixer a tothom, l'EBM Cobi ha elaborat una auca on narra tot aquest procés.

Bones idees per a una escola sostenible
Per la seva banda, l'alumnat de l'Institut Escola Artístic Oriol Martorell, conscienciat per donar a conèixer bons hàbits dins el centre, ha realitzat un vídeo amb teatralitat i música de fons, per mostrar les actuacions que fan en el centre. Si una imatge val més que mil paraules, una pel•lícula, per petita que sigui, és un testimoni també molt valuós. Us atreviu a fer-ne un vosaltres?

20140403 08W.Cobi Martorell

No hay comentarios: