27 de abril de 2014

Resultats de la IV Conferència Catalana Tinguem Cura del Planeta

El passat 2 d’abril 120 joves de 13 a 16 anys de 31 centres educatius de Catalunya, 40 professors i 20 delegats de les Conferències de 2012 i 2013 van participar a la IV Conferència Catalana Tinguem Cura del Planeta. Prèviament a la Conferència, tots els centres van elaborar un pòster que recollia les accions realitzades en base a les problemàtiques ambientals locals i els agents que han intervingut. Podeu veure els pòsters entregats aquí.

El programa de la IV Conferència tenia com a tema central el procés de canvi de les accions que porten a terme els centres i la seva comunicació.

Simultàniament a la Conferència Catalana es van celebrar altres conferències al País Basc i a França, amb les quals es va mantenir contacte a través de les xarxes socials Facebook i Twiter (#tinguemcura14). Un equip de comunicació format per delegats de 2013 va fer el seguiment de la Conferència i va elaborar un vídeo per compartir amb els joves bascos i francesos. L’alumnat participant a la conferència francesa també ens va fer arribar el seu vídeo.

Tant els grup d’alumnes com el de professors van acordar una relació de criteris que hauria de seguir una actuació feta per una escola sostenible per produir un canvi significatiu en el seu entorn proper i com comunicar els seu procés i els resultats obtinguts.

Després de dinar es van organitzar els tallers comunicatius i lúdics següents:
•    Flashmob Europa, per aprendre la coreografia conjunta amb els altres centres d’Europa per celebrar el dia del Medi Ambient el 5 de juny.
•    Nota de premsa, que va resumir la jornada i es va fer arribar als mitjans de comunicació.
•    Gravació d’un anunci perquè els centres s’animin a participar a fer una acció conjunta el proper 5 de juny.
•    Graffiti 1 i graffiti 2, sobre un dels lemes que es va acordar a la dinàmica sobre el canvi.
•    Ràdio. Es va gravar una falca perquè els centres la fessin arribar als mitjans de comunicació locals.
•    Ball de bastons, que es presentarà a la Conferència Estatal que tindrà lloc a Barcelona al novembre.
•    La foto del canvi, on es var fer una fotografia artística que mostrava un canvi.
•    Càlcul de la petjada ecològica de la trobada, tenint en compte diferents factors com la mobilitat, l’energia, els residus o els materials utilitzats. El càlcul va donar com a resultat que, gràcies a les mesures mediambientals aplicades, les emissions de CO2e es van poder reduir en un 85%.

Podeu accedir a l’àlbum de fotos de la Conferència.
Abans de la cloenda, els delegats van escollir, d’entre els seus companys, els joves que els representaran al llarg d’aquest curs i a la Conferència Estatal que tindrà lloc el novembre del 2014 a Barcelona. Llistat de delegats més votats (fins a 3 vots)
20140422 02W.TCP

No hay comentarios: